top of page

Vanliga frågor och tips

Innan man gör en bokning för att få hjälp med sin elanläggning kan det vara bra att veta vissa saker för att få ut så mycket som möjligt utav tiden. 

Här är några vanligt ställda frågor som kan bespara er tiden. 

Vad ingår i startavgiften? 

I startavgiften ingår det 2 timmar samt servicebil.

- Nånting som kan vara bra att veta är att även restiden räknas in i dessa 2 timmar.

Därför är det bra att planera om det kan vara så att man egentligen har fler saker man vill ha hjälp med.

Förvarna oss istället då att ''om det hinns med får ni gärna göra detta samtidigt''.

I det fallet kan vi förbereda oss för det och garantera att vi har med oss allt material från start och slipper därför åka till grossisten för att handla till tilläggsarbetet vilket oftast leder till att besöket tar längre tid än de 2 timmar som ingår.

2

Materialpriser

I vissa fall kan du som kund köpa samma material till lägre pris än vi kan erbjuda. Detta på grund av konkurrensen mellan återförsäljarna samt att vi måste lägga ett mindre påslag på materialet då vi lämnar garanti på produkten. 

Vi säljer en funktion, inte enbart en produkt. 

I de fall du som kund väljer att inhandla materialet själv kan vi självfallet installera det åt dig. Värt att veta om då är att om produkten skulle gå sönder eller krångla så ingår inte kostnadsfri felsökning / byte utav produkten då garantin är mellan er och återförsäljaren. 

Skulle vi levererat materialet samt installerat så utför vi självklart kostnadsfri felsökning / byte utav produkten inom garantiperioden.

3

Tilläggsarbeten vid offert 

Har vi lämnat en offert som ni sedan godkänt och sedan vill göra ändringar i denna så kan tilläggskostnad tillkomma även om material och arbete skulle ligga i samma prisklass. 

Detta på grund av att vi redan beställt ut materialet som behövdes för just ditt arbete och istället behöver åka och byte ut dessa produkter vilket tar extra tid än vi räknat på i offerten. 

4

Val av elföretag 

Vi förstår att det ibland kan vara svårt att välja vilket företag man vill välja för att få sina elinstallationer utförda. 

Det finns ett stort antal elföretag på marknaden idag och alla är inte bra. 

När man tar in en offert så kan man ta in det från fler företag för att se hur stor prisskillnad det är och vad som levereras för den summan. 

Billigast är inte bäst, utan kan istället bli ett dyrare val om det istället behöver komma en auktoriserad elektriker för att göra om hela installationen på ett korrekt sätt. 

Så innan ni gör valet, gå in på Elsäkerhetsverket för att kontrollera att företaget är auktoriserat i Sverige. Länk nedan. 

 https://www.elsakerhetsverket.se/kollaelforetaget/

bottom of page